Boekhandel Douwes Den Haag

Dunkelblum zwijgt

Eva Menasse

Dunkelblum zwijgt

Dunkelblum zwijgt

Dunkelblum zwijgt

 

Een literaire whodunnit over een fictief Oostenrijks dorp met een gruwelijk geheim dat dateert uit de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,50


Beschrijving Dunkelblum zwijgt

‘Een ongekend knappe roman.’ ***** – de Volkskrant

Een klein stadje met een groot geheim: achter de keurige façade van het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog schuil. Op de hoogte van deze gebeurtenis, en zwijgend over daad en daders, zijn de oudere Dunkelblumers sinds jaar en dag met elkaar verbonden. In de broeierige augustusmaand van het jaar 1989, terwijl aan de andere kant van de nabijgelegen grens met Hongarije al honderden DDR-vluchtelingen staan te wachten, verschijnt er een geheimzinnige bezoeker in het stadje. Plotseling volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: op een akker aan de rand van de stad wordt een skelet opgegraven en er verdwijnt een jonge vrouw. Op geheimzinnige wijze duiken sporen van het oude misdrijf op, en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – Het Parool

‘Geweldige roman.’ – NRC Handelsblad

‘Groots én geestig.’ – Trouw

‘Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ – Henk Schulte (Boekhandel Het Leesteken) in de Volkskrant Boekenraad


ISBN
9789025474843
Pagina's
528
Verschenen
NUR
302
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Vertaalde literaire roman, novelle