Boekhandel Douwes Den Haag

De jongen en de hond

Seishu Hase

De jongen en de hond

De jongen en de hond

De jongen en de hond

 

Prijswinnende en inspirerende roman over een mysterieuze hond die met één doel voor ogen heel Japan doorkruist na de aardbeving van 2011, en onderweg de levens verandert van de mensen die hem helpen.Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De jongen en de hond

Zes maanden na de allesverwoestende tsunami van 2011 duikt een vermagerde hond op in Fukushima - in het noordoosten van Japan, helemaal alleen. De mysterieuze zwerfhond wordt opgevangen door achtereenvolgens een vrachtwagenchauffeur met een bijbaantje in de onderwereld, een smokkelaar, een uitgeblust echtpaar, een prostituee en een oude, eenzame jager. Elk baasje heeft snel door dat het dier vastberaden op weg is naar het zuiden. Waar de hond vandaan komt, waar hij precies heen gaat, en vooral naar wie hij de hele tijd op zoek is, wordt pas jaren later duidelijk in Kyushu, in het door aardbevingen geteisterde zuidwesten van Japan. In de tussentijd verandert hij de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken.

Hartverscheurend en hartverwarmend, intiem en panoramisch, spannend en lichtgevend weeft deze bekroonde roman een feelgood-verhaal over overleven, veerkracht en onmetelijke liefde.


ISBN
9789025476229
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
302
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Vertaalde literaire roman, novelle