Boekhandel Douwes Den Haag

If

Lydia Rood

If

If

If

 

Literaire jeugdroman met bijzondere constructie: een boek in een boek.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 17,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving If

Ze volgt de strepen op het midden van de weg. Een spoor het donker in. Als hij haar komt halen, zal hij haar zien in het licht van de koplampen.
Als hij niet komt: ook goed. De kunst van het weglopen: altijd rechtdoor blijven gaan.
Liesbeth schrijft. Haar hoofdpersoon If (Ifigenia) voelt zich alleen en onbegrepen. Bij vrienden thuis ziet ze hoe het óók kan: ouders die opblijven tot je veilig thuis bent, een moeder die condooms voor je koopt. Ouders die er voor je zijn. En haar vriendje Giovanni? If heeft voor hem gekozen, maar passen ze wel bij elkaar? Hoop en wanhoop – If kan ze niet uit elkaar houden. Ze loopt de donkere nacht in en wacht. Hoe laat Liesbeth dit verhaal eindigen?De pers over Lydia Rood:

‘Lydia Rood schittert als ze het zichzelf en haar hoofdpersoon moeilijk maakt. Dan schrijft ze rauw, eerlijk en onweerstaanbaar.’

THOMAS DE VEEN IN NRC HANDELSBLAD‘Waar haar collega-jongerenauteurs niet durven of kunnen komen, daar gaat zij: zinderend,opwindend, geestig. Meer van dit, alsjeblieft.’

PJOTR VAN LENTEREN IN DE VOLKSKRANT


ISBN
9789025883713
Pagina's
320
Verschenen
NUR
284
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Leopold

Fictie 13 - 15 jaar