Boekhandel Douwes Den Haag

Opslaan en vernietigen (POD)

Muziekarchieven bedreigd

Jacqueline Oskamp & Joyce Vanderfeesten

Opslaan en vernietigen (POD)

Opslaan en vernietigen (POD)

Muziekarchieven bedreigd

Opslaan en vernietigen (POD)

 

Jacqueline Oskamp Titel: Opslaan en vernietigen Ondertitel: Muziekarchieven bedreigd Bij de bezuinigingen op de kunsten in 2013 hebben drie archieven voor Nederlandse muziek alle rijkssteun verloren.


Leverbaar

€ 20,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Opslaan en vernietigen (POD)

Jacqueline Oskamp
Titel: Opslaan en vernietigen
Ondertitel: Muziekarchieven bedreigd


Bij de bezuinigingen op de kunsten in 2013 hebben drie archieven voor Nederlandse muziek alle rijkssteun verloren. Ons muzikale geheugen is nu weggestopt in de bezemkast, onvindbaar voor wie de weg niet weet.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Opslaan en vernietigen verbindt persoonlijke observaties met harde feiten en cultuurfilosofische bespiegelingen. Klaarhelder beschrijft Jacqueline Oskamp welke factoren hebben bijgedragen aan de dreigende teloorgang van de muziekarchieven. Want er speelt meer dan alleen het afbraakbeleid van een onbehouwen staatssecretaris.

Jacqueline Oskamp (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als recensent en journalist was ze verbonden aan onder andere De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. Eerder publiceerde zij Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? (2003), Onder stroom. Geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland (2011) en Een behoorlijk kabaal. Een cultuurgeschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw (2016).

Over Onder stroom:
‘Ze toont bij haar geschiedschrijving en portrettering een fijne neus voor de anekdote. Jacqueline Oskamp heeft het hedendaags componeren goed in kaart gebracht.’ – de Volkskrant

Over Een behoorlijk kabaal:
‘De brede blik van de auteur levert een zeer lezenswaardig boek op.’ – Trouw


ISBN
9789026335273
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ambo|Anthos

Muziek
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren