Boekhandel Douwes Den Haag

Wij waren de Vickersons

Jolanda Clément

Wij waren de Vickersons

Wij waren de Vickersons

Wij waren de Vickersons

 

Wij waren de Vickersons van Jolanda Clément is een plotgedreven roman over collectieve schuld en schaamte tegen de achtergrond van het Chicago van de jaren zeventig. Eerder verschenen als Pleasant Valley


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 10,00


Beschrijving Wij waren de Vickersons

Door het open raam hoorde ik ze gillen, huilen. Ik denk dat iedereen het hoorde, maar niemand kwam naar buiten.Chicago, 1973. Pleasant Valley, zo noemt de negenjarige Shannon ‘Kite’ Vickerson de nette buitenwijk waar ze woont. Alles is er ogenschijnlijk perfect, ook bij de Vickersons thuis. Als er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk komt wonen, blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld eigenlijk zijn.

Voor de ogen van de jonge Kite stapelen de drama’s in de buurt zich op en de situatie thuis wordt onhoudbaar. Een verwoestende brand zet alle spanningen in de buurt op scherp.

Jarenlang torst Kite de trauma’s uit haar jeugd met zich mee, totdat ze op haar zeventiende besluit op te graven wat het daglicht niet verdragen kon.In prachtig, beklemmend proza toont Jolanda Clément in Wij waren de Vickersons hoe ontwrichtend sociale controle kan zijn.Wij waren de Vickersons is eerder verschenen onder de titel Pleasant Valley.


ISBN
9789026364464
Pagina's
424
Verschenen
NUR
301
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ambo|Anthos

Romans