Boekhandel Douwes Den Haag

Geluksvogels

Verzamelde verhalen

Luigi Pirandello

Geluksvogels

Geluksvogels

Verzamelde verhalen

Geluksvogels

 

Geluksvogels bevat een keuze uit Luigi Pirandello’s Novellen voor een jaar, in een blinkend nieuwe vertaling van Yond Boeke en Patty Krone. Pirandello schreef deze opmerkelijk hoogwaardige verzameling verhalen tussen 1894 en 1936.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 50,00


Beschrijving Geluksvogels

Geluksvogels bevat een keuze uit Luigi Pirandello’s Novellen voor een jaar, in een blinkend nieuwe vertaling van Yond Boeke en Patty Krone.

Pirandello schreef deze opmerkelijk hoogwaardige verzameling verhalen tussen 1894 en 1936. Zijn dood belette hem het project – één novelle voor elke dag van het jaar – te voltooien.

De diversiteit van zijn verhalen, die getuigen van groot psychologisch inzicht, een buitengewoon scherp gevoel voor humor en immens mededogen, is exemplarisch voor Pirandello’s enorme veelzijdigheid als schrijver. Hij voert een breed scala aan markante personages ten tonele: van arme Siciliaanse boeren die tevergeefs strijden tegen de clerus tot wufte stedelingen die verstrikt raken in hun eigen overspel, van een wanhopige patiënt die in een New Yorks ziekenhuis uit het raam springt tot een geëxalteerde actrice die het moet opnemen tegen een vleermuis.

Pirandello laveert virtuoos tussen vlotte dialogen, van weemoed doortrokken landschapsbeschrijvingen en filosofische bespiegelingen over het aardse bestaan. Sommige verhalen blijken ook nu nog verrassend actueel.


ISBN
9789028213142
Pagina's
832
Verschenen
NUR
304
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.