Boekhandel Douwes Den Haag

Amsterdam in 10.000 stappen

Historische wandelingen door de stad

Roos Hamelink & Hannah Bakx

Amsterdam in 10.000 stappen

Amsterdam in 10.000 stappen

Historische wandelingen door de stad

Amsterdam in 10.000 stappen

 

In Amsterdam loop je door de geschiedenis. Maar hoe goed kennen we die geschiedenis? Hannah Bakx en Roos Hamelink nemen de wandelaar in Amsterdam in 10.000 stappen aan de hand mee langs de geschiedenis van de stadswijken.


Nog te verschijnen

€ 19,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Amsterdam in 10.000 stappen

In Amsterdam loop je door de geschiedenis. Maar hoe goed kennen we die geschiedenis? Hannah Bakx en Roos Hamelink nemen de wandelaar in Amsterdam in 10.000 stappen aan de hand mee langs de geschiedenis van de stadswijken. Waar komt de naam Volewijck vandaan? Vond je vroeger in De Pijp ook al op elke hoek een restaurant? Hoe reageerden krakers in Oud-West op de woningnood van de jaren tachtig?

Van nul tot nu, van oost naar west en van noord naar zuid: Hannah Bakx en Roos Hamelink gidsen je in hun sprankelende boek door alle wijken van Amsterdam. Door in de straten om je heen te kijken, ontdek je het verhaal van bekende bouwmeesters, ijverige stadsplanners en de bewoners van de stad. De wandelingen zijn elk ongeveer 7 kilometer, en zijn moeiteloos na te lopen door middel van kaarten en heldere aanwijzingen. Zo wordt het wel heel makkelijk om 10.000 stappen per dag te halen, terwijl je en passant de rijke geschiedenis van de stad leert kennen.


ISBN
9789028221116
Pagina's
276
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Geschiedenis