Boekhandel Douwes Den Haag

Sluier van de tijd

Het verborgen leven van kunst

Benjamin Rous

Sluier van de tijd

Sluier van de tijd

Het verborgen leven van kunst

Sluier van de tijd

 

Hoe schilderde Vermeer zijn iconische Meisje met de parel? Welke gedaanteverwisselingen onderging Suzanna en de ouderlingen van Rembrandt? Heeft de restauratie van de Sixtijnse Kapel ons dichter bij Michelangelo gebracht?


Nog te verschijnen

€ 35,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Sluier van de tijd

Hoe schilderde Vermeer zijn iconische Meisje met de parel? Welke gedaanteverwisselingen onderging Suzanna en de ouderlingen van Rembrandt? Heeft de restauratie van de Sixtijnse Kapel ons dichter bij Michelangelo gebracht? En is het duurste schilderij ooit geveild nou wel of niet van Da Vinci? In Sluier van de tijd vertelt Benjamin Rous welke geheimen er schuilgaan onder het oppervlak van bekende en minder bekende kunstwerken.
De tijd versluiert wat we weten over kunstwerken. Hoe kunnen we die sluier oplichten? Een kunstwerk geeft zijn geheimen niet prijs door alleen naar de buitenkant te kijken. Dit boek neemt de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis door kunstwerken. Het laat zien hoe kunstenaars hun ideeën vormen, verwezenlijken, veranderen, uitwissen en bedekken aan de hand van de modernste onderzoekstechnieken. De lezer krijgt een inkijkje in de vele manieren die er zijn om de levensloop van kunstwerken te reconstrueren en om vervlogen tijden te doen herleven.


ISBN
9789028221185
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Geschiedenis