Boekhandel Douwes Den Haag

Een geschiedenis van Rusland

Van Rurik tot Poetin

Marc Jansen & J.W. Bezemer

Een geschiedenis van Rusland

Een geschiedenis van Rusland

Van Rurik tot Poetin

Een geschiedenis van Rusland

 

‘Ons land is groot en rijk, maar er heerst geen orde. Kom over ons regeren.’ In 862 voldeed Noormannenvorst Rurik aan dit verzoek van de bevolking van het tegenwoordige Rusland; in 2022 ging datzelfde Rusland over tot de invasie van Oekraïne.


Nog te verschijnen

€ 35,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Een geschiedenis van Rusland

‘Ons land is groot en rijk, maar er heerst geen orde. Kom over ons regeren.’ In 862 voldeed Noormannenvorst Rurik aan dit verzoek van de bevolking van het tegenwoordige Rusland; in 2022 ging datzelfde Rusland over tot de invasie van Oekraïne. Wat gebeurde er in de tussentijd in dit fascinerende land? Een geschiedenis van Rusland geeft hierop antwoord, en leest als een politieke thriller.

Heersers als Ivan de Verschrikkelijke, Peter en Catharina de Grote en kleurrijke figuren als Raspoetin treden een voor een naar voren uit de nevelen van de tijd. Daarbij is de opkomst en ondergang van de Sovjetunie (1917–1991) een van de aangrijpendste periodes.

Een geschiedenis van Rusland is inmiddels verschillende malen herzien en aangevuld. Marc Jansen, die het boek al eerder grondig heeft uitgebreid, schreef voor deze editie een aanvulling over de periode vanaf 2015: het presidentschap van Poetin en de oorlog in Oekraïne. Een geschiedenis van Rusland is het niet te missen standaardwerk over deze hoofdrolspeler op het wereldtoneel.


ISBN
9789028231054
Pagina's
520
Verschijnt
NUR
680
Druk
13
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Geschiedenis