Boekhandel Douwes Den Haag

Leve het Latijn

Geschiedenis en schoonheid van een nutteloze taal

Nicola Gardini

Leve het Latijn

Leve het Latijn

Geschiedenis en schoonheid van een nutteloze taal

Leve het Latijn

 

Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld in het Latijn. De dichter Propertius vertelde met een duizelingwekkende diversiteit in registers over de liefde en het sentiment.


Direct te downloaden

€ 12,99


Beschrijving Leve het Latijn

Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld in het Latijn. De dichter Propertius vertelde met een duizelingwekkende diversiteit in registers over de liefde en het sentiment. Julius Caesar toonde briljant aan hoe de taal kan worden gebruikt om de werkelijkheid naar je hand te zetten. Een werk als de Aeneis van Vergilius, dat bepalend is geweest voor de manier waarop wij naar onze wereld en de wereldgeschiedenis kijken, is geschreven in het Latijn.

Gardini brengt met Leve het Latijn de liefde voor die taal op ons over met een onuitputtelijke intellectuele nieuwsgierigheid. Hij moedigt ons aan om ons te verdiepen in een beschaving die nooit is geëindigd en waarvan ook wij deel uitmaken. Zoals Gardini het zelf verwoordt: 'Latijn is het belangrijkste monument dat er bestaat voor de cultuur van het woord en het geloof in de kracht van taal.' Leve het Latijn toont de schoonheid en zeggingskracht van een 'dode' taal die nog steeds springlevend is.


ISBN
9789028443242
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Wereldbibliotheek

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren