Boekhandel Douwes Den Haag

Het eiland van Arturo

Elsa Morante

Het eiland van Arturo

Het eiland van Arturo

Het eiland van Arturo

 

'Elsa Morante's boeken zijn niet te overtreffen.' Elena Ferrante'Een prachtig en tijdloos meesterwerk' Trouw 'De magie spat van de pagina's.' **** De Standaard'Hypnotiserend, fenomenaal' VPRO GidsIn een oude villa op het Italiaanse eiland Procida woont een jongen met zijn vader.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het eiland van Arturo

'Elsa Morante's boeken zijn niet te overtreffen.' Elena Ferrante
'Een prachtig en tijdloos meesterwerk' Trouw
'De magie spat van de pagina's.' **** De Standaard
'Hypnotiserend, fenomenaal' VPRO Gids

In een oude villa op het Italiaanse eiland Procida woont een jongen met zijn vader. Arturo gaat niet naar school en brengt zijn dagen door in de wilde, weelderige natuur van het eiland. 's Avonds leest hij boeken over grote ontdekkingsreizen en het mysterieuze Oosten uit de bibliotheek van zijn vader. Die is zijn grote voorbeeld: groot, blond, onverschrokken - zoals de helden uit Arturo's boeken, die geheel hun eigen weg gaan.

De grote afwezige in huis is de moeder van Arturo, die in het kraambed overleed en als een heilige wordt vereerd door haar zoon. Er is geen vrouw ter wereld goed genoeg om bij haar in de buurt te komen.

En dan keert zijn vader op een dag terug van zijn reizen met een jonge vrouw, met wie hij net blijkt te zijn getrouwd. Ze is maar twee jaar ouder dan Arturo en staat voor alles wat hij verafschuwt: stads, verwend en streng gelovig. En toch oefent ze een steeds grotere aantrekkingskracht op hem uit. Langzaam maar zeker wordt de paradijselijke microkosmos waarin Arturo leeft onttoverd.

Met 'Het eiland van Arturo' was Elsa Morante in 1957 de eerste vrouwelijke winnaar van de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega.


ISBN
9789028450882
Pagina's
352
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wereldbibliotheek

Vertaalde literaire roman, novelle