Boekhandel Douwes Den Haag

Stadsleven

Een visie op de metropool van de toekomst

Richard Sennett

Stadsleven

Stadsleven

Een visie op de metropool van de toekomst

Stadsleven

 

Hoe overleven mensen in de metropolen, hoe moeten we onze steden inrichten nu meer en meer mensen in de stad willen wonen? In Stadsleven beziet Richard Sennett de beklemmende relatie tussen steden en hoe mensen erin leven. 


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Stadsleven

Hoe overleven mensen in de metropolen, hoe moeten we onze steden inrichten nu meer en meer mensen in de stad willen wonen?In Stadsleven neemt Richard Sennett ons mee naar Parijs, Barcelona en Sjanghai, naar de achterbuurten van Medellín en naar het hoofdkantoor van Google op Manhattan. De moderne ‘gesloten’ steden zijn volgens hem van tevoren ontworpen, bedacht. Wat buiten dit stadsplan valt, heeft geen kans van overleven. Als alternatief introduceert Sennett de ‘open stad’, een stad waar niet alles strikt gepland is, waar rekening wordt gehouden met onvoorspelbaarheden. Stedenbouwkundigen experimenteren er met bouwvormen die steden voor alle bewoners leefbaarder maken.In een tijd waarin meer mensen dan ooit in steden wonen, moeten we het leven in de stad grondig onder de loep nemen. Stadsleven is een originele, intellectuele en vooral geëngageerde visie op de toekomst van steden.

De pers over Richard Sennett


‘Richard Sennett is een ziener.’ Vrij Nederland‘Een briljant denker.’ The Observer‘Sennett heeft een enorme eruditie, maar vooral: je wordt er een beter mens door.’ De Reactor‘Sennett heeft een duizelingwekkend boek geschreven.’ ***** Boek van de Week in de Volkskrant


ISBN
9789029093064
Pagina's
416
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren