Boekhandel Douwes Den Haag

Islam

Een heldere inleiding

Sajidah Abdus Sattar

Islam

Islam

Een heldere inleiding

Islam

 

Toegankelijke en heldere inleiding in de wereld van de islam De islam is de op één na grootste godsdienst ter wereld en inspireert het leven van ruim een miljard mensen, van wie er 850.000 in Nederland wonen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Islam

Toegankelijke en heldere inleiding in de wereld van de islam


De islam is de op één na grootste godsdienst ter wereld en inspireert het leven van ruim een miljard mensen, van wie er 850.000 in Nederland wonen. In deze tijd kent de islam vele gezichten en daarom komt deze heldere inleiding als geroepen.


Sajidah Abdus Sattar kent de islam van binnenuit en weet ook welke vragen er bij buitenstaanders leven. Het boek gaat vooral in op wat de islam wél is en beschrijft aspecten die nu veel aandacht krijgen, zoals fitna, kalifaat en jihad, in de juiste context en ontdoet ze van bijbetekenissen. Wat is de leer van de islam en wat beweegt moslims ertoe om in een tijd van secularisatie hun religie hoog te houden? Welke rol speelt de moskee en wat betekent de ramadan? Hoe verhouden islamitische tradities zich tot moderne opvattingen en wat kan het Westen in ideologisch opzicht verwachten van de moslimwereld? Naast feitelijke informatie biedt Islam, een heldere inleiding een intrigerende kijk in de belevingswereld van moslims.


 


Sajidah Abdus Sattar is publiciste en vanaf de jaren tachtig tot recent actief betrokken bij de emancipatie van moslims in Nederland.


 


ISBN
9789029093095
Pagina's
184
Verschenen
NUR
320
Druk
4
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren