Boekhandel Douwes Den Haag

De gouden draad

Hoe stoffen geschiedenis schrijven

Kassia St Clair

De gouden draad

De gouden draad

Hoe stoffen geschiedenis schrijven

De gouden draad

 

Het intrigerende verhaal over de rol die textiel heeft gespeeld in de geschiedenis van de mens: van de Egyptische mummies en de zijderoutes tot astronautenpakken Textiel – natuurlijk en door mensenhanden gemaakt – heeft de wereld waarin we leven veranderd, bepaald en vormgegeven.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De gouden draad

Het intrigerende verhaal over de rol die textiel heeft gespeeld in de geschiedenis van de mens: van de Egyptische mummies en de zijderoutes tot astronautenpakkenTextiel – natuurlijk en door mensenhanden gemaakt – heeft de wereld waarin we leven veranderd, bepaald en vormgegeven. We zijn omringd door stoffen. Bij onze geboorte worden we erin gewikkeld, we slapen tussen de lakens, en elke ochtend kleden we ons aan om de wereld tegemoet te treden.De gouden draad onthult het verborgen rijke leven van stoffen, de rijke historie en de fascinerende verhalen. In dertien hoofdstukken beziet Kassia St Clair de beschaving en haar creativiteit: van de mummies uit het oude Egypte, de zijden mantels uit het Chinese keizerrijk en het katoen uit India dat de aanzet gaf tot de industriële revolutie (en tot meer dan één oorlog) en zelfs de in een laboratorium ontworpen vezels die het mogelijk maakten dat astronauten op de maan konden lopen. Aan de hand van stoffen vertelt ze een ongelooflijke en inspirerende geschiedenis van menselijk vernuft en daadkracht.

De pers over De gouden draad

‘Een meeslepende geschiedenis die ons via de zijderoutes naar sportkleding en naar ruimtepakken brengt.’ Sunday Times‘Fascinerend… Een aanrader.’ The Spectator‘Je gaat anders naar stoffen kijken.’ Elle Decoration


ISBN
9789029093330
Pagina's
396
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren