Boekhandel Douwes Den Haag

Een kat, een man en twee vrouwen

Junichiro Tanizaki

Een kat, een man en twee vrouwen

Een kat, een man en twee vrouwen

Een kat, een man en twee vrouwen

 

De roman Een kat, een man en twee vrouwen is een luchtige en vermakelijke variatie op Tanizaki’s favoriete onderwerp: de onderlinge relaties tussen mensen – en in dit geval ook een katDe verwende en onhandige Shozo bevindt zich midden in een voortdurende strijd tussen zijn ex-vrouw Shinako en haar jongere opvolger Fukuko.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,99


Beschrijving Een kat, een man en twee vrouwen

De roman Een kat, een man en twee vrouwen is een luchtige en vermakelijke variatie op Tanizaki’s favoriete onderwerp: de onderlinge relaties tussen mensen – en in dit geval ook een kat

De verwende en onhandige Shozo bevindt zich midden in een voortdurende strijd tussen zijn ex-vrouw Shinako en haar jongere opvolger Fukuko. Shinako heeft alles verloren: haar huis, haar status en de eerbied die haar als getrouwde vrouw ten deel viel. Maar het enige wat ze werkelijk lijkt te missen is de elegante schildpadkat Lily, die bij Shozo is blijven wonen.

Terwijl Shinako smeekt om Lily bij zich te mogen houden en alle mogelijke listen verzint om dat voor elkaar te krijgen, houdt Shozo zich op de achtergrond en wil hij het liefst alleen gelaten worden met zijn geliefde kat. Zijn onwil om afstand te doen van Lily resulteert in een excentrieke liefdesdriehoek tussen hem en de twee vrouwen, en onthult uiteindelijk bij wie zijn ware affecties liggen.

Tanizaki geldt, samen met Kawabata en Oë, als een van de drie ‘grote Japanse auteurs’. Zijn romans en korte verhalen beschrijven een bijzondere confrontatie van eeuwenoude Japanse tradities met een meer westerse levenswijze.

In de pers

‘Een tour de force.’ The New York Times

‘Zelfs zijn lichtere fictie is adembenemend.’ The New Yorker

‘Een van de mooiste literaire werken over katten ooit geschreven.’ Choice

‘Tanizaki is een briljante romancier.’ Haruki Murakami



ISBN
9789029095006
Pagina's
176
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Vertaalde literaire roman, novelle