Boekhandel Douwes Den Haag

Hard land

Benedict Wells

Hard land

Hard land

Hard land

 

Een schitterend, gevoelig verhaal over het ontluiken van jonge liefde en de rouw om een moederMissouri, 1985. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt de vijftienjarige Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 15,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Hard land

Een schitterend, gevoelig verhaal over het ontluiken van jonge liefde en de rouw om een moeder

Missouri, 1985. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt de vijftienjarige Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop.

Voor de duur van een magische zomer wordt alles op zijn kop gezet. Hij maakt vrienden, wordt verliefd en ontdekt geheimen over zijn woonplaats. Voor het eerst in zijn leven is hij niet langer een onopvallende buitenstaander. Tot er iets gebeurt dat hem dwingt plotsklaps volwassen te worden.

Hard land is het verhaal van een onvergetelijke zomer, een roman doordrenkt met heimwee naar vroeger – en daarmee een hommage aan klassieke coming of age-films zoals The Breakfast Club en Stand By Me.

In de pers

‘Scène na scène zie je als het ware in technicolor voor je. Smakelijk, warmhartig popcornvermaak.’ Het Parool

‘In zijn coming-of-age-roman klinken de Amerikaanse jaren tachtig overal door en wordt een doordacht spel met emoties gespeeld.’ NRC Handelsblad

‘Wells heeft de gave zich ongelooflijk goed te kunnen verplaatsen in het leven van een eenzame, onzekere en gevoelige jongen die schoorvoetend de wereld ontdekt. Ook in deze smeulende, melancholische roman is dat het geval.’ ZinISBN
9789029096157
Pagina's
304
Verschenen
NUR
302
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Vertaalde literaire roman, novelle