Boekhandel Douwes Den Haag

Pijn in het peloton

13 beruchte blessures bij wielrenners & meer ellende

Frans Bevers & Pieter Cramer

Pijn in het peloton

Pijn in het peloton

13 beruchte blessures bij wielrenners & meer ellende

Pijn in het peloton

 

Voor Pijn in het peloton baseren de auteurs zich op uitvoerige gesprekken met ervaringsdeskundigen, van wielrenners en artsen tot en met fotografen en koersdirecteurs. Vanuit verschillende perspectieven worden oorzaken en gevolgen van wielerleed besproken.


Direct te downloaden

€ 13,99


Beschrijving Pijn in het peloton

Voor Pijn in het peloton baseren de auteurs zich op uitvoerige gesprekken met ervaringsdeskundigen, van wielrenners en artsen tot en met fotografen en koersdirecteurs. Vanuit verschillende perspectieven worden oorzaken en gevolgen van wielerleed besproken. Bloederige beelden die iedereen op het netvlies staan zijn voor de betrokken renner lang niet altijd de belangrijkste herinnering aan het leed. Wat weten we van de strijd van de coureur tijdens een langdurig genezingsproces? Kan hij terugkomen of besluit hij uiteindelijk zijn wielerloopbaan te beëindigen? Wanneer neemt de geest de pijn van het lichaam over?

Pijn in het peloton is een hommage aan de soms onvoorstelbaar hoge pijngrens waarover wielrenners beschikken, het doorzettingsvermogen om het doel te bereiken en het geloof om altijd weer beter terug te komen. Het is een nagenoeg complete inventaris van alles wat er in het lichaam en de geest van een wielrenner fout kan gaan. In dertien hoofdstukken passeert – van hoofd tot voeten – een gevarieerde reeks blessures, ongemakken en ongelukken de wielerrevue. Een fascinerende combinatie van feiten, verhalen en analyses.Geïllustreerd met foto’s van Klaas Jan van der Weij en Wouter Roosenboom (Pro Cycle Shots).


ISBN
9789029525848
Pagina's
374
Verschenen
NUR
480
Druk
2
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren