Boekhandel Douwes Den Haag

Slauerhoff. Biografie

Biografie

Wim Hazeu

Slauerhoff. Biografie

Slauerhoff. Biografie

Biografie

Slauerhoff. Biografie

 

De dichter-scheepsarts-wereldreiziger Slauerhoff komt opnieuw tot leven Slauerhoff (1898-1936), de nog steeds veelgelezen dichter en prozaïst, zwierf als scheepsarts over vrijwel alle wereldzeeën.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 41,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Slauerhoff. Biografie

De dichter-scheepsarts-wereldreiziger Slauerhoff komt opnieuw tot levenSlauerhoff (1898-1936), de nog steeds veelgelezen dichter en prozaïst, zwierf als scheepsarts over vrijwel alle wereldzeeën. Zijn jeugd in Friesland, de Amsterdamse studententijd, de vele liefdesgeschiedenissen met als hoogtepunt zijn verliefdheid op de danseres Darja Collin, de hartstochtelijke literaire vriendschappen en de onverwachte vetes, de zeereizen, de verwantschap met de Portugese fado-cultuur en de Chinese poëtische filosofie – alles komt aan bod in deze biografie.

Wim Hazeu verrichtte zes jaar onderzoek naar het leven van Slauerhoff. Deze biografie is herzien en uitgebreid met anekdotes en nieuwe informatie, zoals citaten uit later ontdekte brieven, verhalen over de grammofoonplaten met fadomuziek die Slauerhoff bezat, een foto van een jonge verpleegster die Slauerhoff als assistente in Tanger wilde hebben, meer foto’s van zijn grote liefde Darja Collin en inzicht in zijn financiële verdiensten als scheepsarts en als dichter.


ISBN
9789029525862
Pagina's
856
Verschenen
NUR
321
Druk
4
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren