Boekhandel Douwes Den Haag

De levende berg

De levende berg

Nan Shepherd

De levende berg

De levende berg

De levende berg

De levende berg

 

Klassiek, poëtisch meesterwerk over wandelen en leven in de bergen De Schotse bergwandelaar, onderwijzeres en dichter Nan Shepherd bracht haar leven door op zoek naar de essentie van natuur in de Cairngorms – een adembenemend mooie, maar onheilspellend ruige bergketen in de oostelijke Schotse Hooglanden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De levende berg

Klassiek, poëtisch meesterwerk over wandelen en leven in de bergenDe Schotse bergwandelaar, onderwijzeres en dichter Nan Shepherd bracht haar leven door op zoek naar de essentie van natuur in de Cairngorms – een adembenemend mooie, maar onheilspellend ruige bergketen in de oostelijke Schotse Hooglanden. Haar levenslange zoektocht leidde tot het schrijven van deze klassieke bespiegeling over de bergen en onze fantasierijke relatie met die woeste wereld.

Shepherd schreef De levende berg tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar liet het manuscript liggen, totdat het in 1977 werd gepubliceerd en direct werd erkend als een meesterwerk.* Shepherd schrijft elegant en fijngevoelig over de overweldigende schoonheid van de Schotse natuur, maar ook de hardheid en de ruigheid ervan. – Trouw* Deels memoir, deels veldboek, deels lyrische meditatie over de natuur en onze relatie daartoe. – The New York Times Book Review* De meeste boeken over bergen zijn geschreven door mannen, en focussen meestal op het bereiken van de top. Nan Shepherds sensuele verkenning van de Cairngorms is verrassend anders. – Robert Macfarlane* Eindelijk komt Shepherd uit de schaduwen tevoorschijn en wordt De levende berg erkend als een meesterwerk. – The Scotsman


ISBN
9789029540285
Pagina's
176
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Literaire non-fictie