Boekhandel Douwes Den Haag

Soldaat op zolder

Herien Wensink

Soldaat op zolder

Soldaat op zolder

Soldaat op zolder

 

Als klein meisje was Herien Wensink verliefd op een foto. Een foto van een knappe Amerikaanse soldaat, die in haar ouderlijk huis op zolder stond. De jongeman bleek ene Stephen Ralph Mullins, die op jonge leeftijd sneuvelde in Vietnam.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Soldaat op zolder

Als klein meisje was Herien Wensink verliefd op een foto. Een foto van een knappe Amerikaanse soldaat, die in haar ouderlijk huis op zolder stond. De jongeman bleek ene Stephen Ralph Mullins, die op jonge leeftijd sneuvelde in Vietnam. Het portret was een cadeau voor haar moeder, zijn grote liefde. In Soldaat op zolder gaat Wensink op zoek naar deze Steve: in brieven, in archieven en in de bergen van West Virginia. Een verkenning die voert van Hilversum, eind jaren tachtig, via Shady Spring in de sixties naar Vietnam, om uiteindelijk aan te komen in het Amerika van nu.

Soldaat op zolder is een rijke biografische roman, over een gedoemde liefde ten tijde van de Vietnamoorlog. Een aangrijpend tijdsbeeld van het Amerika van de jaren zestig en het Amerika van Trump. Een reis door overlevering en herinnering, aan de hand van grote thema’s: liefde, oorlog, vriendschap en dood. En popmuziek.
ISBN
9789029543712
Pagina's
320
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Romans