Boekhandel Douwes Den Haag

Angela Merkel

Een kanselier in haar tijd

Ralph Bollmann

Angela Merkel

Angela Merkel

Een kanselier in haar tijd

Angela Merkel

 

‘De machtigste vrouw ter wereld, in een tijd van verdwijnende zekerheden’ Als Angela Merkel aftreedt als bondskanselier is dat het einde van een tijdperk, een keerpunt voor Duitsland, Europa en voor de internationale politiek.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 35,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Angela Merkel

‘De machtigste vrouw ter wereld, in een tijd van verdwijnende zekerheden’


Als Angela Merkel aftreedt als bondskanselier is dat het einde van een tijdperk, een keerpunt voor Duitsland, Europa en voor de internationale politiek. Voor velen belichaamt Merkel democratische waarden in tijden van opkomend populisme en nationalisme. In deze voortreffelijke biografie laat Ralph Bollmann zien hoe Merkel, geschoold door haar ervaringen in de ddr, geduldig standhield in een vooral door mannen bevolkte politieke arena. En hoe ze uitgroeide tot de meest geliefde en langstzittende bondskanselier in de Duitse geschiedenis.


De vele crises tijdens haar ambtstermijn verminderden haar populariteit niet, integendeel: Merkel wist de Duitsers keer op keer uit de wind te houden, hoewel ze hun onwil om te veranderen afkeurde. De brede steun voor haar leiderschap kreeg barsten door het vluchtelingendebat. Met haar besliste optreden in de coronacrisis herwon ze het vertrouwen. De biografie van Ralph Bollmann is niet alleen een briljant geschreven portret van een buitengewone vrouw in het centrum van de macht, maar ook een indrukwekkende geschiedenis van Duitsland en Europa sinds de val van de Muur.


ISBN
9789029543934
Pagina's
656
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Literaire non-fictie