Boekhandel Douwes Den Haag

De vuurtoren van Stalingrad

Nieuw licht op de meest legendarische slag van de Tweede Wereldoorlog

Iain MacGregor

De vuurtoren van Stalingrad

De vuurtoren van Stalingrad

Nieuw licht op de meest legendarische slag van de Tweede Wereldoorlog

De vuurtoren van Stalingrad

 

De slag om Stalingrad, tussen september 1942 en begin februari 1943, geldt als de meest cruciale, bloedigste slag in de geschiedenis en markeerde het definitieve keerpunt van de Tweede Wereldoorlog.Vijf maanden lang leverden Duitsers en Russen strijd in brute huis-aan-huisgevechten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 28,50


Beschrijving De vuurtoren van Stalingrad

De slag om Stalingrad, tussen september 1942 en begin februari 1943, geldt als de meest cruciale, bloedigste slag in de geschiedenis en markeerde het definitieve keerpunt van de Tweede Wereldoorlog.

Vijf maanden lang leverden Duitsers en Russen strijd in brute huis-aan-huisgevechten. Dit boek beschrijft die strijd door het prisma van een belangrijk strategisch gebouw in het hart van de stad: Pavlovs Huis, ook wel bekend als de ‘Vuurtoren van Stalingrad’. Daar, op een paar honderd meter van de Wolga, ontstond de legende van een klein garnizoen van Russische verdedigers die standhielden tegen een overweldigende overmacht.

Iain MacGregor, die voor dit boek tal van Russische en Duitse archieven raadpleegde en vele onbekende getuigenissen boven water haalde, biedt tachtig jaar na dato een gedetailleerd verslag waarbij hij nieuw licht werpt op de grimmige realiteit en de mythevorming die al tijdens de oorlog een aanvang nam.


ISBN
9789029548120
Pagina's
448
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Literaire non-fictie