Boekhandel Douwes Den Haag

Vrije moraal

Boris van der Ham

Vrije moraal

Vrije moraal

Vrije moraal

 

De ‘Vrije Moraal’ voert de lezer mee in de intrigerende, verrassende, en soms schokkende geschiedenis van het politieke debat over seks, drank en drugs. Boris van der Ham beschrijft hoe Nederland al 200 jaar worstelt met de dilemma’s rond keuzevrijheid, verslaving, misbruik en criminaliteit.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Vrije moraal

De ‘Vrije Moraal’ voert de lezer mee in de intrigerende, verrassende, en soms schokkende geschiedenis van het politieke debat over seks, drank en drugs. Boris van der Ham beschrijft hoe Nederland al 200 jaar worstelt met de dilemma’s rond keuzevrijheid, verslaving, misbruik en criminaliteit. Daarnaast houdt hij een vurig pleidooi tegen onverschilligheid. Van der Ham: ‘Vrijheid krijgt alleen diepgang als je die steeds op zichzelf blijft bevragen. Hoe maakt je een keuze, met welke informatie, en wie doe je schade met jouw keuze. Vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid.’

Boris van der Ham (1973, Amsterdam) was tien jaar volksvertegenwoordiger, en is nu onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond.

'Een strak betoog' – Volkskrant
'Uitstekend geschreven' – Maarten
'Van der Ham geeft een les ethiek mee' – Trouw


ISBN
9789035145306
Pagina's
144
Verschenen
NUR
754
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij

Politicologie