Boekhandel Douwes Den Haag

Omega reeks

Ik, Geronimo

- grote letter uitgave

S.M. Barrett

Ik, Geronimo

Omega reeks

Ik, Geronimo

- grote letter uitgave

Omega reeks: Ik, Geronimo

 

Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan beide zijden van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico angst, huiver en ontzag.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 25,00

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Omega reeks: Ik, Geronimo

Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken.
Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan beide zijden van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico angst, huiver en ontzag. Zijn reputatie van niets ontziende krijger, maar ook van 'nobele wilde' met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte Geronimo tot een mythische figuur. Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in
Ik, Geronimo.
Dit werk geldt als een der belangrijkste directe getuigenissen van het leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Geronimo vertelt in zijn eigen woorden over zijn ongelijke en bloedige strijd tegen de ondergang van zijn cultuur. Het is een verhaal vol persoonlijk lijden en verlies, en van gevangenschap ver weg van zijn geboortegrond. Maar het is ook een verhaal van een onbezorgde Apachejeugd en van onderlinge trouw en toewijding, van spiritualiteit en wijsheid.


ISBN
9789036434003
Pagina's
250
Verschenen
Serie
Omega reeks
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Grote Letter Bibliotheek

Historische biografie├źn
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren