Boekhandel Douwes Den Haag

Evidence-based diëtetiek

Principes en werkwijze

Evidence-based diëtetiek

Evidence-based diëtetiek

Principes en werkwijze

Evidence-based diëtetiek

 

Evidence-based handelen is niet meer weg te denken uit de diëtetiek. Evidence-based diëtetiek is een transparante beroepsuitoefening waarbij ‘best beschikbare kennis’ in dialoog met de cliënt leidt tot een klinisch besluit, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk behandelplan.


Levertijd op aanvraag

€ 41,99

Levertijd op aanvraag


Beschrijving Evidence-based diëtetiek

Evidence-based handelen is niet meer weg te denken uit de diëtetiek. Evidence-based diëtetiek is een transparante beroepsuitoefening waarbij ‘best beschikbare kennis’ in dialoog met de cliënt leidt tot een klinisch besluit, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk behandelplan. De ‘best bewezen’ zorg is in de dagelijkse praktijk de ‘beste zorg op maat’.

Evidence-based diëtetiek besteedt aandacht aan de achtergronden van evidence-based handelen. De vijf stappen van evidence-based werken worden toegelicht waaronder het formuleren van een duidelijke vraag of probleem, het zoeken en vinden van betrouwbare wetenschappelijke literatuur en het beoordelen van de kwaliteit van de onderzoeksgegevens. In het boek leest u hoe wetenschappelijke uitkomsten en voedings- en dieetrichtlijnen vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk van de individuele cliënt . Ook ‘practice-based evidence’ wordt besproken, waarbij inzicht gegeven wordt in methoden om eigendata te verzamelen en te analyseren. Met casuïstiek en praktijkvoorbeelden wordt geïllustreerd hoe de informatie in de praktijk kan worden toegepast.

Dit boek is een praktische leidraad voor  diëtisten en voedingskundigen in het werkveld, voor studenten en docenten aan de opleidingen Voeding & Diëtetiek en kan bijdragen aan de voortgaande professionalisering van de diëtetiek.

De auteurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van evidence-based diëtetiek. Ze zijn zelf betrokken bij toonaangevende onderzoeken op voedingsgebied, werkzaam in academische ziekenhuizen en/of docent aan een van de hogescholen in Nederland.




ISBN
9789036821506
Pagina's
119
Verschenen
NUR
870
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum

Geneeskunde