Boekhandel Douwes Den Haag

Brainwash 2017

de belangrijkste vragen voor morgen

Joep van Dormolen

Brainwash 2017

Brainwash 2017

de belangrijkste vragen voor morgen

Brainwash 2017

 

Bijna alles wordt beïnvloed door de acties van de mens, maar weinig pakt uit zoals we willen. Daarom vroeg Brainwash nationale en internationale denkers met vernieuwende ideeën hoe we beter kunnen worden in het creëren van de wereld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Brainwash 2017

Waarom is Trump president geworden? Waarom hebben we het klimaatprobleem nog steeds niet opgelost? En waarom het lijkt alsof bijna iedereen een burn-out heeft of anders wel depressief of woedend is? In Brainwash 2017 maken zij helder hoe de mens en de systemen die hij heeft laten ontstaan werken; ze heffen rookgordijnen op, laten zien wat er wél goed gaat en bieden eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Of het nu gaat om democratie, rusteloosheid, het milieu, emancipatie, belasting of seks: we kunnen beter worden dan we nu zijn. Zo legt Chimamanda Ngozi Adichie uit waarom we ons moeten durven uitspreken, laat Michael Puett zien hoe Chinese wijsheid ons tot betere mensen kan maken, vertelt Aubrey de Grey waarom we veroudering moeten tegengaan en spoort Susan Neiman ons aan om volwassen te worden. Samen met andere vooraanstaande denkers proberen zij een antwoord te formuleren op de belangrijkste vragen voor morgen. Met bijdragen van o.a. Chimamanda Ngozi Adichie * Aubrey de Grey * Michael Puett * Susan Neiman * Susanna Halonen * Jeroen Smit * Gabriel van den Brink * Thijs Broer * Haroon Sheikh * Bas Heijne * James Garvey * Markus Gabriel * René ten Bos Onder redactie van Maria Janssens * Ted Tettero * Julia Rijssenbeek * Laurens Knoop


ISBN
9789038803500
Pagina's
176
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Sapiens

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten?

Homo Deus

Met 'Homo Deus' richt Yuval Harari zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw.

Jihad van liefde

'Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!' Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die op 22 maart 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven is gekomen.

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren