Boekhandel Douwes Den Haag

Trek

Eten onderweg - toen en nu

Vincent van den Hoogen & Charlotte Kleyn

Trek

Trek

Eten onderweg - toen en nu

Trek

 

‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’ Joël Broekaert, culinair journalist Reizen maakt hongerig.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 28,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Trek

‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een
heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’

Joël Broekaert, culinair journalist



Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?



Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige
diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.



Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse
specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.


ISBN
9789038806402
Pagina's
208
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Culinair