Swingend Italiaans
Swingend Italiaans
Italopop is het ideale kookboek voor liefhebbers van Italiaans eten die af en toe iets gedurfders op tafel willen zetten, met alle risicos van furieuze Italiaanse omas van dien. De Italiaanse keuken mag soms best wat opgeschud worden.
Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar
Italopop is het ideale kookboek voor liefhebbers van Italiaans eten die af en toe iets gedurfders op tafel willen zetten, met alle risicos van furieuze Italiaanse omas van dien. De Italiaanse keuken mag soms best wat opgeschud worden. En dat doet Vanja subliem.
Donatello Piras en Eveline Rethmeier, Italië-kenners en presentatoren van de Italië Podcast
Er koken weinig mensen zo slim, origineel en goed als Vanja. Ze heeft krankzinnig veel kennis en weet door haar eindeloze creativiteit van elk ingrediënt of klassiek gerecht iets bijzonders te maken. Echt: iedereen moet een boek van Vanja in de kast hebben staan. Ook dit boek is weer een ongelofelijke parel! Een PAREL!
Yvette van Boven, kookboekenschrijver, tv-chef en podcastmaker
Ongepolijst Italiaans met een heerlijk sausje van Vanja. Eindelijk weer eens iets anders dan het zoveelste boek met de geijkte Italiaanse beelden.
Esther Sikkink, hoofdredacteur magazine De Smaak van Italië
Im really into this book! Its joyful, colourful and it perfectly translates the liveliness of the Italian cuisine. Its also much more than only a cookbook: Remkos photography is amazing and Vanjas recipes are original and so easy to make.
Diego Rossi, chef van Trippa in Milaan
Je goedkoopste ticket naar Italië, je moet alleen even boodschappen doen. Italopop is van a tot z gevuld met geweldige recepten, fotos en ontmoetingen. Als fan van de Italiaanse keuken is dit een aanwinst op mijn kookboekenplank.
Per de Man, tv-chef en pop-upper extraordinaire
Voor dit boek mag men in Italië een nieuw keurmerk creëren: Denominazione di Origine Vanjata. Vanja maakt de Italiaanse keuken spannender, verrassender en verleidelijker. Sommige Italianen zullen er niets van willen weten, maar haar originele kijk geeft de geliefde cucina italiana nieuwe glans.
Saskia Balmaekers, oprichter en uitgever van Italiëwebsite Ciaotutti.nl
Bij de meeste chefs moet ik er niks van weten wanneer ze in klassiekers lopen te rommelen. Vanja is echter niet de meeste chefs, wel een van mijn lievelingschefs. In Vanjas gerechten proef je de warmte en de liefde van traditie, met de vrijheid en eigenheid van het experiment.
Freddy Tratlehner a.k.a. Vjèze Fur, popster, kookboekenschrijver en culinair ondernemer
Met Italopop laat Vanja van der Leeden zien hoe er een frisse, en vooral coole wind waait door de Italiaanse keuken. Een nieuwe generatie is aan zet van getatoeëerde vrouwelijke chefs tot natuurwijnprofeten en aan de hand van interviews, recepten en prachtige fotografie laat Vanja zien dat ze niet bang is om de kooktradities op te schudden. Zwarte-knoflookboter, maritozzi of parmezaanpolenta met crispy chili-olie: ik wil het allemaal proberen. Een onmisbaar boek in de keuken van de havermelkelite.
Jonas Kooyman, journalist en oprichter van onlineplatform Havermelkelite
Italië lijkt culinair uitgespeeld. Maar Vanja laat in dit boek een kant zien van de Italiaanse keuken die weinigen van ons kennen. Een heerlijk boek. Letterlijk en figuurlijk. Een must-have!
Miljuschka Witzenhausen, tv-chef, kookboekenauteur en culinair ondernemer
Vanja en Remko hebben weer een ongekend kookboek gemaakt waarbij hun identiteit als een scheurende gitaar naar voren komt. En ik, ik mocht het aan hun keukentafel proeven. Heerlijk! Klassiek Italiaanse schoonheid met een flink rauw randje.
Karsu Dönmez, zangeres, tv-chef en kookboekenauteur