Boekhandel Douwes Den Haag

In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

Handboek voor een nieuwe rolverdeling

Ragna Heidweiller & Emma Levie

In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

Handboek voor een nieuwe rolverdeling

In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

 

Vol met goede voornemens wilden Ragna Heidweiller en Samuel Levie de taken in hun relatie en het huishouden eerlijk verdelen. Het lukte hun niet, en zo lukt het driekwart van de stellen die een gelijkwaardige verdeling van werk en zorg willen, ook niet.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,99


Beschrijving In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

Vol met goede voornemens wilden Ragna Heidweiller en Samuel Levie de taken in hun relatie en het huishouden eerlijk verdelen. Het lukte hun niet, en zo lukt het driekwart van de stellen die een gelijkwaardige verdeling van werk en zorg willen, ook niet. Er is maatschappelijk gezien veel discussie over het gebrek aan arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen, maar hoe zit het eigenlijk met de zorgparticipatie van mannen?

Voor dit boek ging Ragna op zoek naar oplossingen voor een betere verdeling. Ze dook in de cijfers, onderzocht de maatschappelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen, én interviewde diverse ervaringsdeskundigen, wetenschappers en experts, waaronder oud-politica Hedy d’Ancona, psychiater Glenn Helberg, schrijver en artiest Pepijn Lanen en ondernemer en auteur Nina Pierson. Samuel vertelt daarnaast in dit boek zijn kant van het verhaal.

In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet is een handboek voor een nieuwe rolverdeling. Het biedt achtergrond kennis, nieuwe perspectieven en handvatten bij een gevoelig onderwerp. Met praktische tools en begrip van concepten zoals ‘emotional labour’, kun je als lezer zelf aan de slag en samen met je partner tot een betere taakverdeling en wederzijds begrip komen.


ISBN
9789038810607
Pagina's
256
Verschenen
NUR
450
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Wonen en Lifestyle