Boekhandel Douwes Den Haag

Code Noir

Gerechten van de Caribische eilanden

Lelani Lewis & Remko Kraaijeveld

Code Noir

Code Noir

Gerechten van de Caribische eilanden

Code Noir

 

‘Het lekkerste dat ooit in mijn keuken thuis bereid is, kwam van haar hand. Sindsdien hoopte ik op één ding: Lelani’s eigen kookboek! Et voilà, Code noir.’ – Joris BijdendijkDe keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken.


Nog te verschijnen

€ 39,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Code Noir

‘Het lekkerste dat ooit in mijn keuken thuis bereid is, kwam van haar hand. Sindsdien hoopte ik op één ding: Lelani’s eigen kookboek! Et voilà, Code noir.’ – Joris Bijdendijk


De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannende en kleurrijke gerechten die nog te weinig bekend zijn in Nederland en Vlaanderen.


In Code noir gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten als jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten zoals cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s: bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave.


Code noir vertelt het belangwekkende verhaal over de Caribische keukens die, naast dat ze zo ontzettend rijk zijn aan smaak en kleur, ook enorm veel historie en diversiteit met zich meedragen.ISBN
9789038811826
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Culinair