Boekhandel Douwes Den Haag

Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

Sun Li & Yan Ting Yuen & Jois Ang & Danny Lee & Ka Fai Lee

Chin. Ind. Rest. kookboek

Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

Chin. Ind. Rest. kookboek

 

Winnaar vakjuryprijs Food and Friends Gouden Kookboek 2023Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselij ke chinees?!


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 38,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Chin. Ind. Rest. kookboek

Winnaar vakjuryprijs Food and Friends Gouden Kookboek 2023


Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselij ke chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.


In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe kai. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?


Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land gedeeld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.


‘Ik kan het me vandaag de dag bij na niet meer voorstellen dat ik de glorietijden van de Chinese restaurants heb mogen meemaken. Vroeger was zeker niet alles beter, maar wel anders. Chin. Ind. Rest.-kookboek is een belangrijk tijdsdocument.’

– WON YIP


‘Dit boek licht een tipje van de sluier op met hoeveel liefde, ambacht, aandacht en zorg er in de keukens van Chin. Ind. Rest. gekookt werd. Ik hoop dat alle Chinese Nederlanders trots zijn op de mooie gerechten en de verhalen die zij meedragen.’

– HUI-HUI PAN


‘Een ontroerend en voor Nederland erg belangrijk kookboek dat in de standaard collectie van elke eetliefhebber hoort.’

– JONNEKE DE ZEEUW (MOONCAKE)


‘Fijn boek! Eindelijk weet ik nu het geheim achter de echte, Hollands-Chinese tomatensoep.’

– SYLVIA WITTEMAN


ISBN
9789038812274
Pagina's
304
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Culinair