Boekhandel Douwes Den Haag

Madame jeanette

Snelle Surinaamse groenterecepten

Raghenie Bhawanie & Mitchell van Voorbergen

Madame jeanette

Madame jeanette

Snelle Surinaamse groenterecepten

Madame jeanette

 

Madame jeanette zal de manier waarop je denkt over Surinaams eten voor altijd veranderen. Want wie zegt dat vlees en vis altijd hoofdonderdeel van lekker Surinaams eten moeten zijn? Raghenie’s vernieuwende maar eenvoudige groenterecepten zijn snel klaar, simpel te bereiden en hebben pit.


Nog te verschijnen

€ 35,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Madame jeanette

Madame jeanette zal de manier waarop je denkt over Surinaams eten voor altijd veranderen. Want wie zegt dat vlees en vis altijd hoofdonderdeel van lekker Surinaams eten moeten zijn? Raghenie’s vernieuwende maar eenvoudige groenterecepten zijn snel klaar, simpel te bereiden en hebben pit. In dit kookboek ontdek je de culinaire fundamenten van de smeltkroes die de Surinaamse keuken is. Maak een deep dive in de Hindoestaanse, Creoolse, Javaanse en Chinese invloeden die de Surinaamse keuken kleur geven, met als verbindende factor de door elke Surinamer geliefde madame jeanette.


Raghenie legt aan de hand van verhalen, ingrediënten en recepten van de bekendste Surinaamse gerechten – onder meer roti, saoto, tjauw min moksi en bruine bonen met rijst – uit hoe de smaken van de verschillende keukens zijn opgebouwd. Om vervolgens Surinaamse groenten de glansrol te geven die zij verdienen en nieuwe recepten te delen met lokale, Hollandse groenten die perfect samengaan met de verschillende smaakprofielen die Suriname rijk is.


‘Je kunt niet om het enthousiasme van Raghenie heen. Vol energie vertelt ze op een moderne wijze over de Surinaamse keuken in de rubriek “De tafel van vier” in Het Parool. Gretig, onomwonden en opgetogen schrijft ze hoe je een uitzonderlijk en niet al te moeilijk gerecht maakt. Raghenie is een verfrissende nieuwkomer in de wereld van de kookboeken.’ – Judith Zilversmit


ISBN
9789038812960
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Culinair