Boekhandel Douwes Den Haag

Wiskunst

Dirk Huylebrouck

Wiskunst

Wiskunst

Wiskunst

 

De geometrische fout van het Atomium? Een omgekeerde 400 meter? Een Fibonacci-beeld in (De) Panne? Deze onderwerpen komen misschien bekend voor, maar in dit boek staan de échte verhalen uit eerste hand en 'unplugged'.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 35,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Wiskunst

De geometrische fout van het Atomium? Een omgekeerde 400 meter? Een Fibonacci-beeld in (De) Panne? Deze onderwerpen komen misschien bekend voor, maar in dit boek staan de échte verhalen uit eerste hand en 'unplugged'. De wiskunde verruimt er zich van zuiver wiskundige onderwerpen, over een hoofd dat verdween in de Antwerpse Carnotstraat of de wiskundige grens van de waarheid, tot meer kunstzinnige toepassingen, van wiskundige poëzie over Stromae tot de verboden vrucht van het Lam Gods.

Over de auteur
Dirk Huylebrouck doctoreerde aan de Universiteit Gent. Hij doceerde in Congo, Portugal en ook aan Maryland University Europe en daarna in Burundi. Nu is hij docent aan de Faculteit Architectuur van de KULeuven, campussen Sint-Lucas Gent en Brussel. Hij is editor bij 'The Mathematical Intelligencer' en schrijft ook voor populaire media, zoals voor het wetenschapsblad Eos. Zijn obsessie, pi, voert hij mee op zijn auto.


ISBN
9789044134339
Pagina's
331
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Garant - Uitgevers n.v.

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren