Boekhandel Douwes Den Haag

Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

Vademecum

Sylvie Van Damme & Jean-François Van den Abeele & Aurelie De Smet & Geert Meysmans & Els Huigens & Pieter Foré & David Verhoestraete

Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

Vademecum

Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

 

Dit vademecum biedt handvaten voor het ontwerpen van groene ruimten vanuit een duurzame ambitie. Eerst komen een aantal sleutelbegrippen aan bod. Vervolgens toont het aan hoe een geïntegreerde synthese van meerschalig, meerlagig en meervoudig ontwerpen kan leiden tot kwalitatieve en duurzame groene ruimten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 65,00


Beschrijving Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

Dit vademecum biedt handvaten voor het ontwerpen van groene ruimten vanuit een duurzame ambitie. Eerst komen een aantal sleutelbegrippen aan bod. Vervolgens toont het aan hoe een geïntegreerde synthese van meerschalig, meerlagig en meervoudig ontwerpen kan leiden tot kwalitatieve en duurzame groene ruimten. Specifieke aandacht gaat hierbij naar praktische ‘tips and tricks’. Daarnaast bevat dit vademecum een draaiboek dat in zeven fasen het projectproces beschrijft om groene ruimten te maken, ongeacht hun schaal, complexiteit of context. Ten slotte biedt het ook een overzicht van hulpmiddelen, zoals analyse-instrumenten, methodieken, toetsingsinstrumenten en planvormen. Voorbeeldprojecten uit binnen- en buitenland illustreren elk deel.


Voor beginners, zoals studenten landschapsarchitectuur, architectuur, stedenbouw en groenmanagement is dit vademecum een eerste inwijding in de boeiende wereld van het ontwerpen van groene ruimten. Voor gevorderden biedt het een overzicht van de veelheid aan inzichten en praktische kennis die op dit ogenblik over dit thema voorhanden zijn. Aan ontwerpers biedt het bijkomende expertise over groene ruimten, hoe die te ontwerpen en te beheren en het instrumentarium om ze te ontwikkelen en te handhaven. Voor groenbeheerders, ecologen en andere projectpartners geeft het inzicht in ontwerpen als hefboom voor de ontwikkeling van groene ruimten en hoe dit samenhangt met inrichting en beheer. Ten slotte biedt het vademecum voor opdrachtgevers en projectleiders inspiratie om groene ruimten te ontwerpen voor allerhande ruimtelijke projecten.


ISBN
9789044138795
Pagina's
476
Verschenen
NUR
907
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu, Uitgever