Boekhandel Douwes Den Haag

Als je nest niet veilig is

Intrafamiliaal geweld door de ogen van het kind

Ann Audenaert

Als je nest niet veilig is

Als je nest niet veilig is

Intrafamiliaal geweld door de ogen van het kind

Als je nest niet veilig is

 

Kleine Ann groeide in een onveilig nest op. Haar ouders waren veel te jong toen ze kleine Ann kregen, konden niet met elkaar omgaan en kleine Ann was te vaak getuige van het lichamelijk geweld dat haar vader op haar moeder pleegde.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,00


Beschrijving Als je nest niet veilig is

Kleine Ann groeide in een onveilig nest op. Haar ouders waren veel te jong toen ze kleine Ann kregen, konden niet met elkaar omgaan en kleine Ann was te vaak getuige van het lichamelijk geweld dat haar vader op haar moeder pleegde. Wat doet dit met een kind en welk effect heeft dit alles op het verdere leven van dit kind? Het effect van intrafamiliaal geweld op een kind is verwoestend en bepaalt het verdere levenstraject waar veel risico’s op de loer liggen.

Gelukkig kreeg grote Ann haar leven uiteindelijk goed op de rails; ze studeerde rechten, werd juriste en kon haar kinderen wel een veilig nest geven. Toch laat haar verleden haar nooit meer los.

In dit boek geeft grote Ann, de auteur, aan de hand van herinneringen weer in welke context ze opgroeide en moest overleven. Sommige buitenstaanders wisten wat er in het gezin gebeurde, maar besloten de andere kant op de kijken. Door dit boek te schrijven wil ze de ogen openen van slachtoffers, plegers, hulpverleners, justitie, maar ook van vrienden, familieleden of buren van deze kinderen. Door sneller, efficiënter en bewuster in te grijpen, kan bij veel van deze kinderen de vicieuze cirkel doorbroken worden, zodat ook zij recht op leven krijgen in plaats van de plicht op overleven.

Kijk niet meer weg, voor de kinderen.

Ann Audenaert is juriste van opleiding, heeft jaren les gegeven in het secundair onderwijs en werkt als begeleider inspraakorganen van het hoger onderwijs. Van kleins af aan wilde ze een boek schrijven over intrafamiliaal geweld en zo iets betekenen voor de slachtoffers ervan. Ze is al vele jaren vrijwilliger bij de Beweging tegen geweld – vzw Zijn, en zet daar haar ervaringen in om mensen en professionelen te sensibiliseren.


ISBN
9789044139297
Pagina's
142
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu, Uitgever

Mens en Maatschappij