Boekhandel Douwes Den Haag

Ik ben een vreemdeling geweest

Evangelische gemeenten en migratie

Gottlieb Blokland

Ik ben een vreemdeling geweest

Ik ben een vreemdeling geweest

Evangelische gemeenten en migratie

Ik ben een vreemdeling geweest

 

Migratie is niet alleen een politiek vraagstuk, het is ook een fenomeen dat in kerken veel besproken wordt. En evangelische kerken vormen hierop geen uitzondering. Hoe moeten we denken over al de verschillende meningen die we horen: Loopt onze maatschappij gevaar?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,00


Beschrijving Ik ben een vreemdeling geweest

Migratie is niet alleen een politiek vraagstuk, het is ook een fenomeen dat in kerken veel besproken wordt. En evangelische kerken vormen hierop geen uitzondering. Hoe moeten we denken over al de verschillende meningen die we horen: Loopt onze maatschappij gevaar? Moet het asielrecht beperkt worden? Of beschermen we onze maatschappij juist met consequent respect voor de mensenrechten? Hoe moeten kerken hiermee omgaan? Welke plaats kunnen zij aan ‘vreemdelingen’ geven? Dit boekje is bedoeld als ondersteuning bij de bezinning op deze vragen.

Het geeft in korte hoofdstukken een overzicht van de wetgeving, het ethische en sociologische debat en ook de theologische discussie binnen de protestantse en evangelische kerken. Met de titel wordt verwezen naar een hoofdstuk uit het Mattheüsevangelie dat laat zien hoe wezenlijk het is op dit punt de christelijke levensvisie niet op te geven.

Gottlieb Blokland is voorganger van de protestants-evangelische Bethelkerk in Schaarbeek en voorzitter van de vzw Open Deur. Daarnaast is hij werkzaam als inspecteur-adviseur voor het protestants-evangelisch godsdienstonderwijs. Hij studeerde aan de Universitaire Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid (nu Faculteit voor Protestantse Theologie en Religiestudies) in Brussel en promoveerde aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.


ISBN
9789044139419
Pagina's
153
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu, Uitgever

Geloofsopvoeding