Boekhandel Douwes Den Haag

De zwijgende miljardairs

De duistere kanten van de familie achter BMW

Marjolijn Uitzinger

De zwijgende miljardairs

De zwijgende miljardairs

De duistere kanten van de familie achter BMW

De zwijgende miljardairs

 

De Quandts behoren tot de machtigste ondernemersfamilies van Duitsland. Hun naam is in het buitenland nauwelijks bekend, maar de hele wereld kent hun visitekaartje: BMW. Het jaar 2007 bracht de familie geen geluk.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving De zwijgende miljardairs

De Quandts behoren tot de machtigste ondernemersfamilies van Duitsland. Hun naam is in het buitenland nauwelijks bekend, maar de hele wereld kent hun visitekaartje: BMW.

Het jaar 2007 bracht de familie geen geluk. Niet alleen werd het naziverleden van de ondernemers uit de doeken gedaan, ook viel Susanne Klatten-Quandt ten prooi aan een Zwitserse gigolo, die haar miljoenen aftroggelde en chanteerde met seksfoto’s. Ze deed aangifte en trad in de openbaarheid, wat moedig was, maar tegelijkertijd een nieuwe klap betekende voor de publiciteitsschuwe familie.

Wat verzwijgen de Quandts? Hoe hebben deze ondernemers zich gedragen in nazi-Duitsland? Wat heeft Magda Goebbels met de familie te maken? Hoe kon een ervaren zakenvrouw als Susanne Klatten-Quandt, de rijkste vrouw van Duitsland, in de val lopen van een gladpratende oplichter? De zwijgende miljardairs biedt een kijkje achter de schermen van een familie met een donkere geschiedenis.


ISBN
9789044545760
Pagina's
256
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie