Boekhandel Douwes Den Haag

In een groen knollenland

Een schotschrift tegen de jacht

Bibi Dumon Tak

In een groen knollenland

In een groen knollenland

Een schotschrift tegen de jacht

In een groen knollenland

 

Bibi Dumon Tak verhuisde vanuit Amsterdam naar stiltegebied 33, voor haar rust. Om vervolgens bijna iedere ochtend wakker te worden van geweerschoten. Jagers knallen haar rust aan flarden. Ze besloot zich te verzetten tegen de mannen die op luidruchtige wijze een einde maken aan het leven van hazen, eenden, ganzen, herten en wilde zwijnen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 15,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving In een groen knollenland

Bibi Dumon Tak verhuisde vanuit Amsterdam naar stiltegebied 33, voor haar rust. Om vervolgens bijna iedere ochtend wakker te worden van geweerschoten. Jagers knallen haar rust aan flarden. Ze besloot zich te verzetten tegen de mannen die op luidruchtige wijze een einde maken aan het leven van hazen, eenden, ganzen, herten en wilde zwijnen.

In Waterland, in de Ardennen, in de kroondomeinen van het koninklijk huis: overal wordt gejaagd, en daarbij zoeken de jagers de grenzen op van wat wettelijk is toegestaan, en vaak gaan ze eroverheen. Maar om de een of andere schimmige reden krijgen jagers uiteindelijk toch altijd gelijk. Bibi Dumon Tak ontdekte dat in de jacht veel gebeurt dat het daglicht niet verdragen kan. Dat onrecht stelt ze aan de kaak, in dit schotschrift over de praktijken van de jagers, die telkens opnieuw door de mazen van het net glippen. Hun taal is daarbij omfloerst. Het woord ‘bloed’ wordt vermeden en jacht heet vaak ‘natuurbeheer’.

Waarom kies je voor zo’n hobby? Waarom kies je ervoor om je ontmoeting met een dier in het wild te laten eindigen met de dood? Dit boek is een woedend pleidooi tegen de mannen die dood en verderf zaaien in onze velden en bossen.


ISBN
9789044545982
Pagina's
184
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie