Boekhandel Douwes Den Haag

Over het kolonialisme

Dekoloniseer je denken

Aimé Césaire

Over het kolonialisme

Over het kolonialisme

Dekoloniseer je denken

Over het kolonialisme

 

Betoog over het kolonialisme is een fundamentele tekst over de brute impact van het kolonialisme op zowel de gekoloniseerde als de kolonisator zelf. Césaire legt de tegenstellingen bloot in het westerse gedachtengoed over vooruitgang en beschaving en bepleit de Afrikaanse waarden, identiteit en cultuur in een vurig manifest, dat inmiddels een klassieker is geworden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 11,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Over het kolonialisme

Betoog over het kolonialisme is een fundamentele tekst over de brute impact van het kolonialisme op zowel de gekoloniseerde als de kolonisator zelf. Césaire legt de tegenstellingen bloot in het westerse gedachtengoed over vooruitgang en beschaving en bepleit de Afrikaanse waarden, identiteit en cultuur in een vurig manifest, dat inmiddels een klassieker is geworden."Meer dan een halve eeuw geleden hield Aimé Césaire Europa een messcherpe spiegel voor die vandaag nog steeds brandend actueel is.

Een must-read voor iedereen die de dringendheid van dekoloniseren vandaag wil begrijpen, en met een radicaal andere blik naar zichzelf een de wereld wil leren kijken.” – Olivia Umurerwa Rutazibwa‘Aimé Césaire was een pionier op het gebied van zwart bewustzijn, een revolutionair die een weg bereidde voor de strijd van zwarte mensen voor vrijheid en onafhankelijkheid. Zijn naam staat nu gelijk aan zwarte trots en schoonheid.’ – Vamba Sherif


ISBN
9789044546477
Pagina's
104
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie