Boekhandel Douwes Den Haag

Peters keizerin

Kristina Sabaliauskait?

Peters keizerin

Peters keizerin

Peters keizerin

 

Voltaire noemde het ‘het Assepoester-verhaal van de achttiende eeuw’: hoe Marta Skowro?ska, een straatarme boerendochter, werd uitgehuwelijkt aan een Zweedse dragonder, door een bende Russische soldaten werd verkracht, werd verkocht als seksslavin en terechtkwam bij het Russische Hof.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Peters keizerin

Voltaire noemde het ‘het Assepoester-verhaal van de achttiende eeuw’: hoe Marta Skowro?ska, een straatarme boerendochter, werd uitgehuwelijkt aan een Zweedse dragonder, door een bende Russische soldaten werd verkracht, werd verkocht als seksslavin en terechtkwam bij het Russische Hof. Daar werd ze al spoedig ontdekt door tsaar Peter de Grote, met wie ze trouwde en twaalf kinderen kreeg, van wie er slechts twee volwassen zouden worden.
Peters keizerin is het buitengewone verhaal van deze Litouwse vrouw, die haar leven lang niet kon lezen maar het wel schopte tot keizerin Catharina I van Rusland. Kristina Sabaliauskait? laat Catharina in deze schitterende historische roman zelf haar levensverhaal vertellen, vanaf haar sterfbed. Peters keizerin is een aangrijpende roman over een onmogelijk huwelijk dat tegelijk een culturele kloof tussen Oost en West laat zien, over de permanente perikelen binnen het Russische Rijk, over de stichting van de stad Sint-Petersburg en over de eenzame strijd die Catharina als vrouw haar leven lang moest voeren om te worden wie ze was.


Kristina Sabaliauskait? studeerde kunstgeschiedenis. Ze woont in Londen, waar ze jarenlang correspondent en columnist was. Peters keizerin is de bestverkochte roman in Litouwen aller tijden: er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht, op een totale bevolking van nog geen 3 miljoen mensen.


‘Kristina Sabaliauskait? behoort tot de krachtigste en meest expressieve stemmen van de historische roman in Europa.’
Olga Tokarczuk


ISBN
9789044647112
Pagina's
360
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Vertaalde literaire roman, novelle