Boekhandel Douwes Den Haag

De grote wijziging

Marian Donner

De grote wijziging

De grote wijziging

De grote wijziging

 

Wij leven een gemechaniseerd bestaan, een leven dat voortdurend in cijfers, tabellen en statistieken wordt gevat. Van stappentellers via likes op sociale media tot de targets op werk: als je de cijfers verbetert, zal ook je leven verbeteren, zo is de belofte.


Nog te verschijnen

€ 14,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De grote wijziging

Wij leven een gemechaniseerd bestaan, een leven dat voortdurend in cijfers, tabellen en statistieken wordt gevat. Van stappentellers via likes op sociale media tot de targets op werk: als je de cijfers verbetert, zal ook je leven verbeteren, zo is de belofte. Maar wat is in dit geval beter en wiens verlangens worden hier vervuld? We hebben Economische belangen geïnternaliseerd, schreef de Duits-Amerikaanse filosoof Herbert Marcuse. We denken dat dit onze dromen zijn over een goed leven, maar in werkelijkheid is het de machine die droomt over goed geoliede radars.


In de jaren zestig verkocht Marcuse miljoenen boeken, hij was de ongekozen leider van de studentenopstanden; toen al schreef hij over het belang van negativiteit (tegen Instagram-hartjes), de irrationaliteit van rationaliteit (complottheorieën) en de manier waarop elk protest uiteindelijk wordt ingelijfd. Hoe werkt de machine en hoe ontsnap je eraan? Wat is vrijheid en wat een goed bestaan? De tijd is rijp voor een nieuw onderzoek


Marian Donner (1974) schrijft voor onder meer De Groene Amsterdammer. Ze publiceerde eerder de romans 08.30 uur: opstand en Lily, en het Zelfverwoestingsboek, waarvan de rechten aan vijf landen werden verkocht.


Over Zelfverwoestingsboek:
‘Een vrolijk pleidooi voor nietsontziende woede. Donner is vlijmscherp als ze beschrijft hoe het kapitalisme onze identiteit in kwantificeerbare mootjes hakt.’
NRC Handelsblad ****


ISBN
9789044647846
Pagina's
120
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Filosofie