Boekhandel Douwes Den Haag

L'Alpe d'Huez

De bochten van de roem

Patrick Fillion

L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez

De bochten van de roem

L'Alpe d'Huez

 

De meest legendarische momenten op de Hollandse berg uit de geschiedenis van de Tour de FranceIn de geschiedenis van de Tour de France zijn er slechts weinig bergen die zo'n cultstatus hebben verworven als L'Alpe d'Huez.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 9,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving L'Alpe d'Huez

De meest legendarische momenten op de Hollandse berg uit de geschiedenis van de Tour de France
In de geschiedenis van de Tour de France zijn er slechts weinig bergen die zo'n cultstatus hebben verworven als L'Alpe d'Huez. In 1952 beslisten de Tourbazen Goddet en Lévitan om voor het eerst een etappe te laten eindigen op het einde van een beklimming. Met zijn 21 haarspeldbochten vormde de Alpe d'Huez het geknipte decor, en het was Fausto Coppi die als eerste de berg wist te veroveren. Maar sinds 1976 is L'Alpe D'Huez Nederlands grondgebied. In dat jaar behaalde Joop Zoetemelk de ritzege en sindsdien werd de overwinning maar liefst acht keer opgeëist door een Nederlander. Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Peter Winnen, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse mogen zich terecht de prinsen van de Hollandse berg noemen.

Dit boek schetst een uniek historisch overzicht van de beklimmingen van de Alpe d'Huez in de geschiedenis van de Tour. De momenten van roem, de legendarische gebeurtenissen en de kleine anekdotes worden weer helemaal tot leven gewekt en voorzien van prachtig fotomateriaal uit de rijke archieven van L'Equipe. Van de eerste overwinning van Coppi, via de snelste beklimming ooit door Marco Pantani tot aan de knappe prestatie van Christophe Riblon, die zich na de dubbele beklimming in 2013 tot koning van de Alp kroonde. Kortom een uniek boek dat een plaats verdient in de boekenkast van elke Tourliefhebber.


ISBN
9789044738285
Pagina's
112
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
B.V. Centrale Uitgeverij Harderwijk

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren