Boekhandel Douwes Den Haag

Leven is eenvoudig

Ockhams scheermes en een nieuwe geschiedenis van de wetenschap en het heelal

Johnjoe McFadden

Leven is eenvoudig

Leven is eenvoudig

Ockhams scheermes en een nieuwe geschiedenis van de wetenschap en het heelal

Leven is eenvoudig

 

Ockhams scheermes is een van de bekendste theoretische principes. Maar wat weten we over haar naamgever? Johnjoe McFadden richt met dit boek een monument op voor de oervader van de moderne wetenschap.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 29,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Leven is eenvoudig

In ‘Leven is eenvoudig’ richt Johnjoe McFadden een monument op voor William van Ockham, een dwarse denker, die volgens hem als oervader van de moderne wetenschapsbeoefening mag worden beschouwd. We volgen het scheermes in de handen van Copernicus, Galilei, Newton, Darwin en Einstein. En passant verklaart McFadden de oorsprong en evolutie van ons heelal.
Engeland, veertiende eeuw. Een franciscaner monnik, William van Ockham, gaat in tegen de dan heersende theologische opvatting en scheidt wetenschap van religie. Zijn nieuwe filosofische positie brengt hem in conflict met de paus en Ockham vlucht naar München. Ockhams scheermes (de these dat alle aannames die niet bijdragen aan het verklaren van een verschijnsel moeten worden weggelaten) is tegenwoordig een van de bekendste theoretische principes. Gek genoeg is de naamgever Ockham zelf minder bekend.


ISBN
9789045033518
Pagina's
464
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact