Boekhandel Douwes Den Haag

Rationaliteit

wat rationeel denken is en waarom we het meer dan ooit nodig hebben

Steven Pinker

Rationaliteit

Rationaliteit

wat rationeel denken is en waarom we het meer dan ooit nodig hebben

Rationaliteit

 

De mensheid is slimmer dan ooit, maar lijkt zich tegelijkertijd te verliezen in nepnieuws en complottheorieën. Steven Pinker legt uit wat rationeel denken is en waarom we het nu zo hard nodig hebben.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Rationaliteit

In ‘Rationaliteit’ legt Steven Pinker de belangrijkste instrumenten voor rationeel denken uit, leidt de lezer door de basisprincipes van logica, kritisch denken, waarschijnlijkheid, correlatie en causaliteit, en helpt ons om alleen en met anderen rationele keuzes te maken. Redelijkheid is de belangrijkste troef waarover burgers en bestuurders beschikken.
Het onderwerp kan bijna niet actueler. Hoe is het mogelijk dat de menselijke soort de grootste wetenschappelijke inzichten heeft verworven en tevens almaar meer nepnieuws, complottheorieën als QAnon en post-truth-retoriek produceert? In de eenentwintigste eeuw bereikt de mensheid nieuwe hoogten van wetenschappelijk inzicht – en lijkt tegelijkertijd haar verstand te verliezen.
Na Verlichting nu, waarin Steven Pinker de menselijke vooruitgang bezong, laat hij nu zien hoe we rationaliteit in ons leven en in de publieke sfeer kunnen versterken.


ISBN
9789045034416
Pagina's
432
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Filosofie