Boekhandel Douwes Den Haag

De geheugenlozen

De herinnering als wapen tegen het populisme

Géraldine Schwarz

De geheugenlozen

De geheugenlozen

De herinnering als wapen tegen het populisme

De geheugenlozen

 

'De geheugenlozen'’ van Géraldine Schwarz is een krachtig pleidooi om het verleden onder ogen te zien en zo inzicht te krijgen in de opkomst van het populisme.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 24,99

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De geheugenlozen

‘De geheugenlozen’ van Géraldine Schwarz is een krachtig pleidooi om het verleden onder ogen te zien en zo inzicht te krijgen in de opkomst van het populisme.
Géraldine Schwarz ontdekt op een dag dat haar Duitse grootvader in 1938 voordelig een joods bedrijf heeft overgenomen. Na de oorlog verlangt de eigenaar, die zijn familie in Auschwitz verloor, herstelbetalingen. Karl Schwarz, zoals vele Duitsers, weigert zijn verantwoordelijkheid als meeloper te erkennen.
Hier begint de Duits-Franse auteur via drie generaties van haar familie haar lange, pijnlijke en spannende onderzoek naar de verwerking van het verleden die als fundament heeft gediend voor de Duitse democratie. Schwarz verbindt steeds haar familiegeschiedenis met de grote geschiedenis, ze legt met haar overvloedige bronnenmateriaal verrassende verbanden, en ze schroomt niet om op parallellen te wijzen in de huidige politieke ontwikkelingen, de ‘ruk naar rechts’, in vele Europese landen.


ISBN
9789045036373
Pagina's
448
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren