Boekhandel Douwes Den Haag

Vogels en wij

12.000 jaar gemeenschappelijke geschiedenis

Tim Birkhead

Vogels en wij

Vogels en wij

12.000 jaar gemeenschappelijke geschiedenis

Vogels en wij

 

Al sinds het begin van de mensheid prikkelen vogels onze verbeelding. In Vogels en wij laat Tim Birkhead op intrigerende wijze zien hoe vogels ons door de geschiedenis heen gevormd hebben.


Leverbaar

€ 34,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Vogels en wij

Al sinds het begin van mensheid hebben vogels onze verbeelding geprikkeld en onze ideeën over wetenschap, geloof, kunst en filosofie geïnspireerd en uitgedaagd. We hebben ze als goden aanbeden, we hebben op ze gejaagd om ze op te eten of te bestuderen, we hebben onszelf versierd met hun veren, hun vleugels onderzocht om zelf te kunnen vliegen.
Van de aanbidding van heilige ibissen in Egypte tot de eerste experimenten op de anatomie van spechten, van Victoriaanse obsessies met het verzamelen van eieren tot de huidige strijd om bedreigde diersoorten te redden en hun leefgebieden te beschermen; schrijver en ornitholoog Tim Birkhead neemt ons in Vogels en wij mee op een spannende en intrigerende reis langs onze gemeenschappelijke geschiedenis met vogels.
Dit rijke en fascinerende boek, waarin Birkhead verhalen uit zijn eigen leven, zoals expedities naar verborgen neolithische grotten in Spanje en de zeekoetkolonies van de Faeröereilanden, verweeft met wetenschappelijke inzichten is het hoogtepunt van een levenslange hartstocht. In Vogels en wij laat Tim Birkhead op onvergetelijke wijze zien hoe vogels ons gevormd hebben.


ISBN
9789045041469
Pagina's
384
Verschenen
NUR
435
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Vogels