Boekhandel Douwes Den Haag

Wat loopt daar ?

een biologische kijk op rassen

Midas Dekkers

Wat loopt daar ?

Wat loopt daar ?

een biologische kijk op rassen

Wat loopt daar ?

 

In Wat loopt daar? beschrijft en analyseert Midas Dekkers de mensen in al hun gedaanten en variaties zoals alleen hij dat kan: met verwondering, openheid en vooral met liefde.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 32,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wat loopt daar ?

In Wat loopt daar? kijkt bioloog Midas Dekkers met de ogen van de vakman naar de mensenrassen om hem heen. Hij beschrijft en ontleedt ze in al hun gedaanten, met verwondering, maar vooral ook met liefde. Met de hem eigen flair deelt Dekkers zijn brede kennis van de biologie. Hij gaat in op de evolutie en afstamming van de mensen, begrijpt hun hokjesgeest en toont zijn bewondering voor grote taxonomen als Linnaeus en Blumenbach. Dekkers viert de variatie, heeft een goed oog voor het absurde en is niet bang voor het ongerijmde.

Van hondenrassen, tijgerrassen en aardappelrassen kun je onbekommerd spreken, maar wie over mensenrassen begint stuit op een probleem. Omdat het ene mensenras zich beter waant dan het andere. Racisme is een groot sociaal probleem, maar de wortel ervan, het ras, is biologisch.


ISBN
9789045041537
Pagina's
368
Verschenen
NUR
922
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact