Boekhandel Douwes Den Haag

H.W.R. was hier

Canada, Nederland, de bevrijding, en de zoektocht naar soldaat Harold Wilbert Roszell

Ernst Arbouw

H.W.R. was hier

H.W.R. was hier

Canada, Nederland, de bevrijding, en de zoektocht naar soldaat Harold Wilbert Roszell

H.W.R. was hier

 

In een boom gekerfde initialen leiden tot een adembenemende zoektocht naar wie H.W.R. was. Arbouw vertelt het verhaal van gewone Canadese soldaten en hun rol bij de bevrijding van Nederland.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 21,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving H.W.R. was hier

‘H.W.R. was hier’ is het verhaal van een Canadese soldaat, opgetekend door Ernst Arbouw. In een stukje bos in Eelde, net buiten de stad Groningen, vindt Arbouw een boom met de initialen van een Canadese soldaat erin gekerfd: H.W.R. TORONTO. CANADA. Arbouw raakt gefascineerd en geobsedeerd. Wie was H.W.R.? Met niet meer dan die drie letters gaat hij op zoek en vindt in een geallieerd archief een naam: Harold Wilbert Roszell, 21 jaar oud, gesneuveld bij de bevrijding van Groningen op 16 april 1945.
In ‘H.W.R. was hier’ reist de lezer mee met de adembenemende zoektocht die begint bij de schrijver in de straat en uiteindelijk leidt naar een voordeur in Toronto. Onderweg vertelt Arbouw het verhaal van gewone Canadese soldaten en hun rol bij de bevrijding van Nederland. Waarom meldden ze zich aan en hoe zagen ze Europa en de Nederlanders? Zo komt de oorlog bijna tastbaar dichtbij in deze prachtig geschreven, noodlottige geschiedenis.


ISBN
9789045043470
Pagina's
280
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis