Boekhandel Douwes Den Haag

Over vrijheid

in kunst, seks, drugs en klimaat

Maggie Nelson

Over vrijheid

Over vrijheid

in kunst, seks, drugs en klimaat

Over vrijheid

 

Wat betekent vrijheid? De vraag is door talloze grote denkers gesteld. Het vergt een onafhankelijke en scherpe geest als Maggie Nelson er iets over te schrijven dat fris, verhelderend en opwindend is.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Over vrijheid

Wat betekent vrijheid? Die vraag is en wordt door talloze grote denkers gesteld. Het vergt een onafhankelijke en scherpe geest als Maggie Nelson, met recht een van de meest geroemde cultuurcritici van onze tijd, om er iets over te schrijven dat fris, verhelderend en opwindend is.
In Over vrijheid observeert Nelson hoezeer het begrip vrijheid verbonden is met haar tegenpolen. Met beperking, plicht, discipline, verslaving, dogmatische ideologie. Ze zoekt vrijheid daar waar
ze het vaakst verdedigd en bevraagd, ontnomen en bevochten wordt: in de rommelige ruimtes tussen goed en kwaad. Nelson richt zich op de recente debatten in de kunstwereld, de erfenis van de seksuele bevrijding, de paradox van verslaving en de aantrekkingskracht van wanhoop in het licht van de klimaatcrisis. Ze confronteert ons met fundamentele tegenstrijdigheden en weet als geen ander samen met de lezer een probleem te overdenken – daar ligt haar grote kracht. Over vrijheid is een buitengewoon sterk en essentieel boek voor uitdagende tijden.


ISBN
9789045044255
Pagina's
296
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Filosofie