Boekhandel Douwes Den Haag

Water pakken

een zwemgeschiedenis

Kirsten van Santen

Water pakken

Water pakken

een zwemgeschiedenis

Water pakken

 

Dit eerste Nederlandse literaire zwemboek is een persoonlijke zwembiografie, een ode aan het water én een verkenning van de culturele betekenis van zwemmen in binnen- en buitenwater.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 21,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Water pakken

‘Water pakken’ van Kirsten van Santen is een persoonlijke zwembiografie, een verkenning van de Nederlandse natte wildernis, maar ook een literaire ode aan het water en het eerste Nederlandse ‘zwemboek’ dat de ziel van een volk van zwemmers tracht te doorgronden.

Wie zwemt, bevrijdt zich van de dagelijkse beslommeringen. In die zin is zwemmen een ontsnapping en zijn zwemmers vrije geesten die zich in een betoverend en bij vlagen angstaanjagend parallel universum begeven waarin alles vloeibaar wordt. In Water pakken zwemt kunstjournalist en cultureel antropoloog Kirsten van Santen kriskras door Nederland, van chloorbaden, via rivieren en plassen naar de open zee, op zoek naar badgasten, waterwezens en vergeten zwemhelden. Ze verkent de culturele betekenis van zwemmen in een land dat voor een groot deel onder de zeespiegel ligt.
Tijdens haar zoektocht treft ze gelijkgestemden, van Amsterdamse wedstrijdzwemmers tot Zeeuwse wildzwemmers, poedelnaakte dichters en bijna verdronken schrijvers die over hun relatie met het water vertellen.


ISBN
9789045044385
Pagina's
280
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Sport en spel